Leefloongerechtigden

Ga eerst langs bij het OCMW welzijnsbureau in je buurt. Je maatschappelijk werker kan je doorverwijzen naar een trajectbegeleider van het Maatgericht Activeringscentrum (MAACT). De trajectbegeleider stippelt samen met jou een traject op maat uit. Je komt terecht in één van onderstaande formules, of een combinatie. Je trajectbegeleider volgt je van dichtbij op en staat je bij met raad en daad. 

Sociale tewerkstelling

Als leefloongerechtigde hoef je niet via de VDAB om toegeleid te worden naar maatwerk. De screening en toeleiding naar aangepast werk gebeuren via MAACT.

Opleiding, taallessen, oriëntatiecursussen

OCMW Gent organiseert taalopleidingen Nederlands, 'NederlandsWerkt' (focus op het aanleren van functioneel Nederlands, gericht op de werkvloer), technische vormingen en een opleiding tot keuken- en zaalmedewerker.

Werkervaring ter voorbereiding van de reguliere arbeidsmarkt

Je kan tewerkgesteld worden door het OCMW zelf (via art.60 in stads- en OCMW-diensten en VZW 's en art.61 in privéondernemingen). Via deze tijdelijke werkervaring word je voorbereid op de reguliere arbeidsmarkt.


Vertaal deze pagina

 

Fout gezien?

Contacteer ons via info@socialekaartvangent.be om fouten of suggesties door te geven. Vermeld in je mail zeker over welke pagina het gaat.