Leefloongerechtigden

Ga eerst en vooral langs bij het OCMW welzijnsbureau in je buurt. Van daaruit kan je doorverwezen worden naar een trajectbegeleider van het Maatgericht Activeringscentrum (MAACT) die samen met jou een traject op maat uitstippelt.  Dit kan een sociale tewerkstelling zijn, maar ook een (taal)opleiding, een oriëntatiecursus, een project dat je voorbereidt op werk of een combinatie van deze formules. Je trajectbegeleider volgt je van dichtbij op en staat je bij met raad en daad. 

Sociale tewerkstelling

Als leefloongerechtigde hoef je niet via de VDAB om toegeleid te worden naar maatwerk, maar verzorgt MAACT jouw screening én toeleiding naar aangepast werk.

Opleiding, taallessen, oriëntatiecursussen

OCMW Gent organiseert taalopleidingen Nederlands, 'NederlandsWerkt' (focus op het aanleren van functioneel Nederlands, gericht op de werkvloer), technische vormingen en een opleiding tot keuken- en zaalmedewerker.

Werkervaring ter voorbereiding van de reguliere arbeidsmarkt

Je kan tewerkgesteld worden door het OCMW zelf (via art.60 in stads- en OCMW-diensten en VZW 's en art.61 in privé-ondernemingen) . Via deze tijdelijke werkervaring word je voorbereid op de reguliere arbeidsmarkt.

Printer Friendly, PDF & Email