Werken

Wanneer je op zoek moet naar werk, zijn er drie belangrijke spelers die je zeker moet kennen: 

  • De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB): De VDAB is de tewerkstellingsdienst van Vlaanderen en helpt je bij het zoeken naar werk door een jobsite aan te bieden met duizenden jobs en handige online tools en opleidingen.

  • De Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA): De RVA beslist wie wel of niet recht heeft op een werkloosheidsuitkering. Je kan niet bij de RVA terecht met vragen met betrekking tot je dossier. Alle communicatie met de RVA gebeurt door de uitbetalingsinstellingen.

  • Jouw uitbetalingsinstelling: Jouw uitbetalingsinstelling is de vakbond waarbij je aangesloten bent of de Hulpkas voor werkloosheidsuitkeringen wanneer je je niet wenst aan te sluiten. Het is de uitbetalingsinstelling die zorgt voor de uitbetaling van uitkeringen. 

 


Let op! Om gebruik te maken van de diensten van de VDAB moet je je inschrijven als werkzoekende. Wanneer en hoe moet je je inschrijven bij VDAB en wie kan daarbij helpen?


Let op! Om gebruik te maken van de uitgebreide diensten van de vakbond betaal je jaarlijks lidgeld. De Hulpkas voor Werkloosheidsuitkering (HVW) is gratis, maar beperkt in haar diensten. 


 


Vertaal deze pagina

 

Fout gezien?

Contacteer ons via info@socialekaartvangent.be om fouten of suggesties door te geven. Vermeld in je mail zeker over welke pagina het gaat.