Over ons

Eerstelijnszone Gent verbetert de gezondheid en het welzijn van alle Gentenaars met aandacht voor de meest kwetsbaren. We ondersteunen eerstelijnsprofessionals uit zorg en welzijn werkzaam in Gent om deze missie samen te kunnen realiseren. Dit doen we onder andere via vorming, overleg, concrete acties en informatieverstrekking.

Met de sociale kaart van Gent bieden we eerstelijnsprofessionals de mogelijkheid om informatie terug te vinden die hen ondersteunt bij de begeleiding van hun cli√ęnten/pati√ęnten. Voor een eerstelijnsprofessional is het zo goed als onmogelijk¬†om alle evoluties¬†in het werkveld van nabij op te volgen. Met de sociale kaart willen we eerstelijnsprofessionals, voorzieningen en het lokaal bestuur uit Gent vlot een correct¬†overzicht¬†geven van sectorale en intersectorale welzijns- en gezondheidsinitiatieven. Daarbij voorzien we¬†professionele duiding¬†over de mogelijkheden en beperkingen van de diverse werkvormen en¬†praktische tips¬†bij de doorverwijzing van cli√ęnten.

De huidige website bouwt voort op een lange traditie van sociale kaarten over de Gentse regio. Al sinds de jaren '80 van de 20ste eeuw was het voormalige WRG (nu opgegaan in Eerstelijnszone Gent) actief rond sociale kaarten. Een pionier in Vlaanderen met de boekpublicatie "Sociale Kaart van Gent". 

Op de website van Eerstelijnszone Gent houden we je op de hoogte van nieuws en activiteiten in de zorg- en welzijnssector in Gent. Mis onze volgende nieuwsbrief niet! Schrijf je hier in.

Bekijk ook eens: 

  • www.metweiniggeld.be,¬†maakt mensen die in armoede leven wegwijs in de vele organisaties en diensten die hen kunnen helpen
  • www.wegwijsingent.be, hulpmiddel in de begeleiding van gezinnen in precaire verblijfssituatie¬†

Fout gezien?

Contacteer ons via info@socialekaartvangent.be om fouten of suggesties door te geven. Vermeld in je mail zeker over welke pagina het gaat.