Materiële hulp (basishulp)

In Gent zijn er verschillende plaatsen waar je terecht kan voor materiële steun.
De netwerkorganisatie Gent Samen Solidair verenigt een aantal Gentse spelers die materiële noodhulp aanbieden en hun expertise met elkaar delen.

Hieronder vind je enkele belangrijke actoren die materiële hulp aanbieden:

  • KRAS diensten (Kring Rond mensen in Armoede in onze Stad): hier is iedereen welkom voor een babbel, een koffie of om deel te nemen aan activiteiten. Enkele KRAS-diensten bieden ook tijdelijke voedselondersteuning en kleding aan. Sommige KRAS-diensten vragen dat je eerst langsgaat bij hun eigen sociale dienst of dat je in begeleiding bent en een doorverwijsbrief bij hebt van je begeleider. Hier vind je terug bij welke KRAS-dienst je terecht kan.  
  • Op het was & plas-plan vind je een overzicht van alle publieke toiletten in Gent waar je gratis naar het toilet kan en vaak ook drinkbaar water vindt. Daarnaast kan je op een aantal plaatsen terecht om te douchen/baden en de was te doen.
  • Op het stadsplan van Enchanté vind je snel de weg naar de Gentse hartelijke handelaar die kleine diensten aanbiedt aan wie hier nood aan heeft. Een glas water, een kop koffie, een knipbeurt of een plek om je rugzak te zetten... het kan allemaal. Haal je eigen exemplaar bij een GentinfoPunt in je buurt.

In het menu links vind je nog meer materiële hulp per thema. 


Tip: Bij OCMW GentCAW Oost-Vlaanderen of SAAMO kun je een handig adresboekje ‘Met weinig geld (over)leven in Gent’ krijgen. Of kijk eens op de website


Tip: Voor gezinnen in precaire verblijfssituatie kan je terecht op de website Wegwijs in Gent , een hulpmiddel om de begeleiding van gezinnen in precaire verblijfssituatie over organisaties heen vlotter te laten verlopen. 


 


Vertaal deze pagina

 

Fout gezien?

Contacteer ons via info@socialekaartvangent.be om fouten of suggesties door te geven. Vermeld in je mail zeker over welke pagina het gaat.