Ontmoeting

Er bestaan verschillende ontmoetingsplaatsen in Gent. Iedereen is er welkom voor een babbel, een tas soep of koffie, een uitstap, een brief die je niet helemaal begrijpt, een probleem, en interessante vorming...

  • SAAMO zoekt samen met de buurtbewoners oplossingen voor problemen in Gentse wijken via verschillende projecten. De focus ligt daarnaast op ontmoeting en sociale rechten. Hier vind je de verschillende projecten per wijk en thema.
  • Buurtwerk focust op de bevordering van sociale cohesie tussen de bewoners van de Gentse buurten en ondersteunt en stimuleert bewonersinitiatieven.  De buurtcentra organiseren activiteiten. Bekijk het aanbod in jouw buurt.
  • In een inloopcentrum kan je terecht met je zorgen zonder dat er meteen hulpverlening start. Je hoeft geen vragen te stellen of je problemen te vertellen. Je kan er gewoon langsgaan.
  • KRAS vzw groepeert verschillende Gentse armoedewerkingen, met elk een eigen werkwijze, doelgroep en werkingsgebied. Vaak bieden ze ook tijdelijke materiële hulp op doorverwijzing. Hier vind je bij welke krasdienst je terecht kunt.  

 


Vertaal deze pagina

 

Fout gezien?

Heb je ergens een fout gezien of heb je een suggestie? Alle tips om de website zijn welkom. Neem contact op via info@socialekaartvangent.be. Mocht je ergens een fout gezien hebben, is het handig dat je ook de pagina vermeldt waar je die fout gezien hebt.

Met jouw hulp maken wij deze infotool steeds beter.