Over ons

Welzijnsoverleg Regio Gent stimuleert, ondersteunt en organiseert samenwerking binnen het welzijnswerk in de regio Gent. Al sinds de eerste helft van de jaren '80 van de 20ste eeuw zijn wij actief rond sociale kaarten. Onder de naam Welzijnsraad Gent was de organisatie een pionier in Vlaanderen met de boekpublicatie "Sociale Kaart van Gent". 

Ook vandaag blijft de sociale kaart een prioritair thema binnen de werking. Vermits het voor een hulpverlener zo goed als onmogelijk is om alle evoluties van nabij op te volgen, is het meer dan ooit noodzakelijk dat hulpverleners snel informatie kunnen vinden die hen ondersteunt bij de begeleiding van hun cliënten. 

Met deze digitale versie willen we hulpverleners, voorzieningen en het lokaal bestuur uit Gent vlot een correct overzicht geven van sectorale en intersectorale welzijns- en gezondheidsinitiatieven met daarbij een professionele duiding over de mogelijkheden en beperkingen van de diverse werkvormen en praktische tips bij de doorverwijzing van cliënten.

Op de website van Welzijnsoverleg Regio Gent vzw geven we een overzicht van de verschillende activiteiten in de welzijnssector in de regio Gent. We houden je op de hoogte via een elektronische nieuwsbrief. Schrijf je in op onze gratis nieuwsbrief.