Bij chronische ziekte

Heb je een chronische (langdurige) ziekte of aandoening? Dan heb je misschien recht op een of meerdere tegemoetkomingen (vb. voor verbandmiddelen of pijnstillers) van de verplichte ziekteverzekering. Je kan ook recht hebben op het statuut van persoon met chronische aandoening. Het statuut wordt automatisch toegekend of op basis van een medisch getuigschrift dat je aan je ziekenfonds moet bezorgen. Contacteer je ziekenfonds.

Jouw voordelen met dit statuut:

Extra voordelen voor chronische patiënten via je ziekenfonds:

  • Chronische pijnpatiënten krijgen een tegemoetkoming van 20% in de kosten van pijnstillers op basis van paracetamol en codeïne.
  • Wie een chronische (o.a. oncologische) wonde heeft die na zes weken behandeling onvoldoende genezen is, kan een tegemoetkoming krijgen voor het verbandmateriaal.
  • Tegemoetkoming in de reiskosten van en naar het ziekenhuis bij ambulante kankerbehandeling.

TipHet Bijzonder Solidariteitsfonds kan in uitzonderlijke gevallen tussenkomen in de kosten voor zeer ernstige aandoeningen die NIET terugbetaald worden door de verplichte ziekteverzekering. Let op: De voorwaarden zijn streng.


 


Vertaal deze pagina

 

Fout gezien?

Contacteer ons via info@socialekaartvangent.be om fouten of suggesties door te geven. Vermeld in je mail zeker over welke pagina het gaat.