Vrije Tijd

Iedereen heeft recht op vrije tijd. Voor mensen met een beperkt inkomen is het vaak niet gemakkelijk om in te gaan op het bestaande aanbod vrijetijdsbesteding. Hieronder vind je verschillende initiatieven die het vrijetijdsaanbod in Gent toegankelijker maken voor alle Gentenaars.

Betaalbaar/gratis vrijetijdsaanbod:

Kortingstarieven en voordelen:

  • UiTPAS Gent is een kaart waarmee je aan cultuur, sport of jeugdactiviteiten kan doen. Het puntensysteem biedt korting of andere voordelen. Heb je recht op een verhoogde tegemoetkoming of ben je in schuldbemiddeling? Dan heb je recht op een UiTPAS met kansentarief. Je betaalt  80% minder voor UiTPAS-activiteiten en in sociale restaurants.
  • Wil je dat de UiTPAS ook in jouw organisatie gebruikt kan worden? Het Gents netwerk vrijetijdsparticipatie ondersteunt sociale en welzijnsorganisaties om vrijetijdsactiviteiten betaalbaar te maken.
  • Als OCMW-cliënt kun je een tussenkomst krijgen voor een deel van de kosten voor culturele, sportieve of sociale activiteiten... Vraag ernaar bij je OCMW-wijkwerker.
  • Ziekenfondsen bieden vaak voordelen op het vlak van vakantie en vrije tijd. 

Vrijetijdsaanbod per doelgroep:


Tip: Vraag je attesten digitaal aan met de gratis app of de online toepassing MyBEnefits. Zo toon je vlot aan dat je recht hebt op voordelen (bij musea, culturele centra, organisatoren van tentoonstellingen, dierentuinen, vrijetijdscentra, ...). 


 


Vertaal deze pagina

 

Fout gezien?

Contacteer ons via info@socialekaartvangent.be om fouten of suggesties door te geven. Vermeld in je mail zeker over welke pagina het gaat.