Hoger onderwijs

Hoger onderwijs is de opleidingsvorm die volgt op het secundair onderwijs. Er zijn verschillende soorten hoger onderwijs:

  1. Graduaatsopleiding enn HBO5 Verpleegkunde
  2. Professionele Bachelor 
  3. Academische opleidingen (bachelor/master/...)
  4. Voortgezette opleidingen

Gent heeft twee universiteiten en vier hogescholen met veel studiemogelijkheden. Meer info vind je op de websites of ter plaatse: Universiteit Gent, Hogeschool Gent, Arteveldehogeschool, KU Leuven (Campus Sint-Lucas Gent: Faculteit Architectuur, Technologiecampus Gent: Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen), Odisee, LUCA School of Arts.

  • Elke hogeschool of universiteit heeft een studentenvoorziening (STUVO) waar je kan langsgaan voor alle vragen die niet met de inhoud van de opleiding te maken hebben (vb: studiefinanciering, studeren met een functiebeperking, studentenhuisvesting, psychosociale problemen,… ).
  • Aan de hogescholen en de universiteiten bestaan er heel wat ondersteunings-mogelijkheden voor studenten met een beperking. Ontdek hier het aanbod en tips om de overstap naar het hoger onderwijs voor te bereiden. 
  • Tijdens de examens kan je elke dag gratis en anoniem terecht bij Teleblok
  • Het JAC is het jongerenaanbod van het CAW (centrum algemeen welzijnswerk) voor jongeren tussen 12 en 25 jaar. Ze helpen je met al je vragen en problemen die te maken hebben met welzijn

Tip: Als student kun je het hele jaar door gebruik maken van de studieplekken in de bibliotheek, zonder vooraf te reserveren. 


Tip: In het Huis van de Student ben je welkom met al je vragen. De medewerker aan de balie helpt je verder of maakt voor jou een afspraak met de studentenambtenaar.


 

Printer Friendly, PDF & Email