Globaal Medisch Dossier of GMD

Body

Het globaal medisch dossier is een overeenkomst tussen jou en je huisarts. Je verklaart je huisarts als “vaste” huisarts, en je kiest dus niet voor elke consultatie een andere arts. In dit persoonlijk elektronisch dossier houdt je huisarts al je medische informatie bij zoals allergieën, vaccinaties, resultaten van specialisten, welke medicatie je neemt, welke onderzoeken je al hebt laten uitvoeren, ...  Zo heeft je huisarts een goed overzicht op je gezondheid, kan hij je beter adviseren en voorkom je dat je bepaalde onderzoeken dubbel moet doen (en ook dubbel moet betalen!). Met een GMD betaal je bovendien 30% minder remgeld voor je huisarts-consultaties!

Hoe? Je vraagt aan je huisarts om een GMD aan te leggen en bij te houden. Je betaalt daarvoor jaarlijks een bepaald bedrag, maar het ziekenfonds betaalt je deze kosten volledig terug. Het GMD is dus gratis.


Tip: Met een GMD krijg je ook een hogere terugbetaling voor een consult bij een specialist, na verwijzing door je huisarts.


Let op: Heb je recht op de regeling betalende derde en wens je de hogere terugbetaling via GMD? Vraag dan aan je arts om de derdebetalersregeling niet toe te passen.


Wie ingeschreven is in een wijkgezondheidscentrum en daar een huisarts contacteert, betaalt niets voor een consultatie of huisbezoek. Enkel voor technische prestaties kan het gewone honorarium worden gevraagd. Meer info op www.vwgc.be.


Infofiche: Patiëntendossier, Sociale voordelen gezondheid, Eerstelijnsgezondheidszorg

Vertaal deze pagina

 

Fout gezien?

Contacteer ons via info@socialekaartvangent.be om fouten of suggesties door te geven. Vermeld in je mail zeker over welke pagina het gaat.