Rechtsbijstand

Bij onderstaande diensten kun je (soms gratis, soms tegen betaling) terecht voor inlichtingen, juridische info of een eerste juridisch advies rond eenvoudige juridische vragen, zoals: wat zijn mijn rechten en plichten? Bij welk kanton van het vredegerecht kan ik terecht? Moet ik antwoorden op deze brief? Je kan er NIET terecht om je dossier volledig te behandelen, brieven te schrijven, ... 

Zit je met een complexere juridische vraag?  Dan kan je misschien ondersteuning krijgen van een pro-Deoadvocaat, die aan een gunstig tarief jouw dossier kan onderzoeken, voor jou kan bemiddelen of je vertegenwoordigen voor de hoven en rechtbanken. Een pro-Deoadvocaat vraag je aan bij het Bureau voor Juridische Bijstand.

Afhankelijk van jouw inkomen werkt een pro-deoadvocaat gratis of gedeeltelijk gratis. Het is handig om volgende zaken te voorzien bij je aanvraag:  

  • je  identiteitskaart
  • attest gezinssamenstelling (maximum twee maanden oud)
  • inkomstenbewijzen van de laatste twee maanden van alle meerderjarige gezinsleden

Vertaal deze pagina

 

Fout gezien?

Heb je ergens een fout gezien of heb je een suggestie? Alle tips om de website zijn welkom. Neem contact op via info@socialekaartvangent.be. Mocht je ergens een fout gezien hebben, is het handig dat je ook de pagina vermeldt waar je die fout gezien hebt.

Met jouw hulp maken wij deze infotool steeds beter.