Werken na ziekte

Een ernstig ongeval krijgen, ziek worden, een operatie moeten ondergaan, het kan iedereen overkomen. De eerste stap die je zet is naar de adviserende arts van je ziekenfonds. De arts kan beslissen dat je een tijdje thuis blijft om te herstellen en/of te revalideren. Als het weer beter gaat, kan je via je adviserende arts een re-integratietraject volgen om terug een plaats te vinden op de arbeidsmarkt. Welke jobs zijn mogelijk gezien je medische toestand? Kan  er nog voltijds gewerkt worden? Is het nuttig een opleiding te volgen?


Tip: Op allesoverkanker.be vind je alles wat je moet weten over terug gaan werken na of tijdens kanker.  (Ex-)kankerpatiënten moeten voldoende ondersteuning krijgen in de re-integratie. Daarom steunt Kom op tegen Kanker het Rentree-project dat begeleiding en ondersteuning bij werkhervatting biedt.


 


Vertaal deze pagina

 

Fout gezien?

Heb je ergens een fout gezien of heb je een suggestie? Alle tips om de website zijn welkom. Neem contact op via info@socialekaartvangent.be. Mocht je ergens een fout gezien hebben, is het handig dat je ook de pagina vermeldt waar je die fout gezien hebt.

Met jouw hulp maken wij deze infotool steeds beter.