Werken

Wanneer je op zoek moet naar werk, zijn er drie belangrijke spelers die je zeker moet kennen: 

De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) 

De VDAB is de tewerkstellingsdienst van Vlaanderen en helpt je bij het zoeken naar werk door een jobsite aan te bieden met duizenden jobs en handige online tools, opleidingen te geven en je te begeleiden in je zoektocht naar werk.


Let op! Je moet je inschrijven als werkzoekende. Wanneer en hoe moet je je inschrijven bij VDAB of wie kan je helpen om jouw inschrijving in orde te brengen?


De Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA)

De RVA beslist wie wel of niet recht heeft op een werkloosheidsuitkering. Je kan niet bij de RVA terecht met vragen met betrekking tot je dossier. Alle communicatie met de RVA gebeurt door de uitbetalingsinstellingen.

Jouw uitbetalingsinstelling

Jouw uitbetalingsinstelling is de vakbond waarbij je aangesloten bent of  de Hulpkas voor werkloosheidsuitkeringen wanneer je je niet wenst aan te sluiten. Het is de uitbetalingsinstelling die zorgt de uitbetaling van uitkeringen. 


Let op! Om gebruik te maken van de uitgebreide diensten van de vakbond betaal je jaarlijks lidgeld. De Hulpkas voor Werkloosheidsuitkering (HVW) is gratis, maar beperkt in haar diensten. 


 

Printer Friendly, PDF & Email